Hur håller jag mitt nyårslöfte?

januari 8, 2024

Skapa långsikta mål iställer för quick fix

Januari är här, och det är den tiden på året då många tar steget att börja träna och fokusera på hälsan genom nyårslöften. Vi alla känner till de vanliga löftena att börja träna, tappa några kilon eller forma kroppen inför sommaren. Men är ditt nyårslöfte en verklig plan på lång sikt?

Att sätta hälsomål eller att prioritera sin hälsa är fantastiskt men glöm inte bort att vara realistisk och tänka långsiktigt. Gör dig själv en tjänst och håll dig borta ifrån ”quick fixes” och ohållbara dieter du endast tänkt göra under en kortare period. Det är ingen hemlighet att många som går på extrema dieter eller träningsupplägg ofta faller tillbaka till gamla vanor eller till ruta ett. Detta är en konsekvens av alltför restriktiva och ohållbara planer som erbjuder endast tillfälliga lösningar som ofta känns som ett straff. Många tänker att förändring ska vara jobbigt, svårt och krävande, men så är inte fallet.

Hur ska jag göra? Se på din resa på ett smartare sätt med hållbara mål och förändringar som passar din vardag och livsstil. En vanlig fråga jag ofta ställer till mina klienter är ”kan du tänka dig göra detta livet ut?”. Det handlar om att hitta en balans som passar just din unika vardag, med små förändringar och smarta val kan du få bra resultat utan en plågsam process. Du ska inte behöva gå på svältdieter, keto eller stenhårda träningsprogram för att få resultat. Våga smygstarta och ta ett steg i taget, se det som ett Marathon. Se den stora bilden och våga ta hjälp för vägledning, ditt friskvårdsbidrag är utmärkt att nyttja för vägledning i rätt riktning.

Att falla i fällan att överdriva träningen i början är lätt. Du är motiverad, taggad och redo att ge allt! Men kom ihåg att hitta din balans som inte krockar med din nuvarande situation. Du ska inte behöva hoppa över tillställningar med familj och vänner eller fika med kollegorna för att ditt program inte tillåter det. Hälsa innefattar mer än bara träning och kost – det handlar även om mental och socialt välbefinnande. Resultat tar tid och resan till dina mål behöver inte vara smärtsam. 

Ett nyårslöfte behöver inte vara extremt för att vara effektivt. En smart plan innefattar små och hållbara förändringar i vardagen. Det kan vara så enkelt som att äta mer frukt och grönt till att ta en promenad på lunchen. Med de långsiktiga vanorna kan du lägga en hälsosam och stabil grund för resten av ditt liv. 

Vill du ha hjälp att komma igång eller få stöd i början att komma i rätt riktning tveka inte att kontakta mig för att få en långsiktig och hållbar plan som passar just dig. Det går kanonbra att nyttja ditt friskvårdsbidrag för alla mina tjänster.

Sociala medier

Senaste inlägg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.