Crawlkurs
öppet vatten

Kort och gott

En crawlkurs på 6 veckor vid en av Halmstads absolut trevligaste stränder!

 • Kurstyper: 3 kurser med olika nivåer, Max 4-8 deltagare
 • Kurslängd: 6 veckor v.28-33
 • Tillfällen: 1 tillfälle / vecka (Tisdag – 17:00-20:00)
 • Tid/plats: 55min, Tjuvahålan Halmstad
 • Förkunskap: Kunna simma 0-150m crawl beroende på nivå
 • Utrustning: Baddmössa/simboj, Rek våtdräkt och simglasögon
 • Pris: 1 450 SEK 

Passar inte dessa tillfällen? Boka en privatlektion eller privatkurs med dina träningskamrater eller din förening på 4-8 deltagare.

Crawlkurs 2023 v.28-33

Vad lär man sig?

 1. Teknik för crawl simning: Du kommer att lära dig rätt teknik för att simma crawl på ett effektivt sätt i öppet vatten. Detta inkluderar teknik för bättre vattenläge, effektivare armtag och andningstekniker.

 2. Simning i öppet vatten: Under kursen kommer du att få träna på att simma i öppet vatten, vilket kräver vissa specifika färdigheter, såsom att navigera i havet och anpassa sig till förhållandena i vattnet.

 3. Säkerhet i öppet vatten: Du kommer få lära dig viktiga säkerhetsaspekter om att simma i öppet vatten.   

 4. Träning och kondition: Crawlkursen i öppet vatten kan också hjälpa dig att förbättra din kondition och styrka genom att du får en strukturerad träningsplan och feedback på din teknik.

För vem är kursen?

En crawlkurs i öppet vatten passar för personer som har en grundläggande simförmåga och vill förbättra sina färdigheter i crawl i öppet vatten. Det är lämpligt för personer som vill träna inför öppet vatten-simtävlingar och triathlon som tex vanbrosimmet eller ironman kalmar. Det passar också för dig som vill utmana dig själv och prova på något nytt. Kursen skulle också kunna passa för personer som vill förbättra sin allmänna hälsa och kondition genom att lära sig simma på ett effektivt sätt och träna i en annorlunda miljö.

Krav för att delta?

 1. Simkunnighet: Eftersom detta är en kurs för crawl-simning i öppet vatten, krävs det att deltagarna har grundläggande simkunnighet och kan simma minst 200 meter av valfritt simsätt i bassäng eller öppet vatten..
 2. Utrustning: Deltagarna behöver använda en färgglad badmössa eller en “flytande boj”. Utrustning såsom våtdräkt är att rekommendera då det kan bli något kyligt i vattnet.

Nivåer / kurser:

Nivå 1, 17.00

För dig som är helt grön eller väldigt ny med simsättet crawl. Vi kommer att fokusera på grunderna såsom positionering i vattnet, effektiva armtag, benspark samt vattenvana i öppet vatten.

Perfekt för dig som vill lära dig ett nytt simsätt eller börja om med grunderna i fokus.

Nivå 2, 18.00
Perfekt för dig som redan kan simma en kortare sträcka crawl eller vill bli mer bekväm i öppet vatten. Fokus kommer ligga på att förbättra din nuvarande teknik samt bli mer effektiv i din simning. 

Nivå 3, 19.00
Du är en van crawlare och känner dig bekväm i öppet vatten. Fokus ligger på att ta din nuvarande simning till nästa nivå med hjälp av effektiv teknikträning samt individuell feedback. Kursen kommer även att innehålla en del längre simningar.

För att säkerställa hög kvalitet och möjlighet till individuell feedback under kursens gång tar jag emot max 4-8 deltagare per kurs.

(Obs deltagandet sker på egen risk)

ANmäl dig
redan idag!

Förbättra din simning på västkustens kanske finaste strand!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.